اقتصادی

افزایش صادرات نفتای امارات و کویت به آسیا خارج از تنگه هرمز

امارات متحده عربی و کویت طی ماه‌های اخیر صادرات نفتا به آسیا را از طریق انتقال محموله‌ها از یک کشتی به کشتی دیگر در خارج از تنگه هرمز افزایش داده‌اند.

میدل ایست نیوز: معامله‌گران و تحلیلگران به خبرگزاری رویترز گفتند که امارات متحده عربی و کویت طی ماه‌های اخیر صادرات نفتا به آسیا را از طریق انتقال محموله‌ها از یک کشتی به کشتی دیگر در خارج از تنگه هرمز افزایش داده‌اند؛ اقدامی که به تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی در آسیا کمک کرده است تا سطح تولید خود را افزایش دهند.

به گزارش العربی الجدید، داده‌های حمل‌ونقل دریایی از منابع تجاری نشان می‌دهد شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) و مؤسسه نفت کویت که پیش از جنگ ایران تقریبا نیمی از صادرات نفتای خلیج فارس را در اختیار داشتند، در ماه‌های اوت و سپتامبر در مجموع نزدیک به ۱.۶ میلیون تن، معادل حدود ۱۴ میلیون بشکه، نفتا صادر کرده‌اند.

این میزان در مقایسه با حدود ۷۰۰ هزار تن در ماه‌های مارس و آوریل افزایش چشمگیری داشته است؛ زمانی که جنگ امریکا و اسرائیل علیه ایران موجب اختلال در جریان تجارت شد. داده‌های شرکت کپلر نیز نشان می‌دهد این دو شرکت در مجموع حدود ۵ میلیون تن نفتا در اوت و سپتامبر ۲۰۲۵ صادر کرده بودند که بخش عمده آن راهی آسیا شده بود.

آرمان اشرف، مدیر بخش مایعات گاز طبیعی و نفت آسیا در شرکت مشاوره اف‌جی‌ای نکسنت ای‌سی‌ای، گفت: بارگیری مستقیم نفتا از فجیره، شامل صادرات مجدد دریایی از عراق، الرویس و الحمرية، و همچنین نفتایی که از طریق کامیون از دیگر بنادر امارات به فجیره منتقل می‌شود، شاهد بهبود قابل توجهی بوده است.

داده‌های تجاری نشان می‌دهد شرکت ادنوک مارین در ماه‌های اوت و سپتامبر حدود ۱.۵ میلیون تن نفتا را در ۲۵ کشتی بارگیری کرده تا این محموله‌ها را در نزدیکی ساحل صحار در عمان از طریق انتقال کشتی‌به‌کشتی جابه‌جا کند.

سخنگوی ادنوک در گفت‌وگو با رویترز گفت: ادنوک به‌عنوان شریکی قابل اعتماد و بلندمدت در حوزه انرژی، همچنان متعهد به حمایت از مشتریان خود در سراسر آسیاست. ما به تأمین نفتا برای این منطقه ادامه می‌دهیم و از نزدیک با مشتریان همکاری می‌کنیم تا نیازهای آنها را برآورده سازیم و در عین حال، عرضه‌ای ایمن و قابل اعتماد را تضمین کنیم.

در مقابل، داده‌ها نشان می‌دهد مؤسسه نفت کویت سه محموله در مجموع به میزان حدود ۱۸۰ هزار تن صادر کرده است.

یکی از معامله‌گران نفتا مستقر در سنگاپور گفت که ادنوک همچنان فرصت افزایش صادرات خود را دارد، زیرا مؤسسه نفت کویت و شرکت انرژی قطر روند کندتری در ازسرگیری عرضه‌ها داشته‌اند.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + نوزده =

دکمه بازگشت به بالا