سیاسی

امضای ۵ قرارداد جدید میان قطر و عربستان و تاکید بر مقابله با چالش‌های منطقه‌ای و جهانی

شورای بازرگانی مشترک قطر و عربستان در نشست خود در دوحه، با هدف تعمیق همگرایی اقتصادی و روان‌سازی مبادلات تجاری، ۵ توافق‌نامه کاری در حوزه‌های مختلف به امضا رساند.

میدل ایست نیوز: شرکت کنندگان در نشست شورای بازرگانی مشترک قطر و عربستان سعودی با اشاره به فرصت‌های کلیدی پیش‌رو مانند اکسپو ۲۰۳۰ و جام جهانی ۲۰۳۴ ریاض، بر لزوم تقویت تاب‌آوری اقتصادی و پایداری زنجیره‌های تامین در شرایط متغیر منطقه‌ای تأکید کردند.

به گزارش «العربی الجدید»، نشست شورای بازرگانی مشترک قطر و عربستان در مقر اتاق بازرگانی قطر در شهر لوسیل برگزار شد و طی آن شرکت کنندگان، راهکارهای تحقق همگرایی اقتصادی، تسهیل فرایندهای تجاری و سرمایه‌گذاری‌های متقابل را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.

در جریان این دیدار، بررسی پروژه‌های مشارکت بخش عمومی و خصوصی، تعیین اولویت‌های سرمایه‌گذاری، ایجاد مسیر ویژه برای حل چالش‌های بازرگانان دو کشور و امضای ۵ قرارداد همکاری در بخش‌های تجهیزات پزشکی، مبلمان، املاک، تبلیغات و برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی انجام شد.

شیخ خلیفه بن جاسم آل ثانی، رئیس اتاق بازرگانی قطر، با اشاره به تحولات و چالش‌های سریع منطقه‌ای و جهانی، بر اهمیت تاب آوری و ارتقای انعطاف‌پذیری اقتصادی و صیانت از زنجیره‌های تامین تأکید کرد.

وی همچنین پروژه‌های بزرگ عربستان نظیر «میزبانی اکسپو ۲۰۳۰» و «جام جهانی ۲۰۳۴» را فرصتی ارزشمند برای مشارکت و همکاری شرکت‌های قطری و سعودی در حوزه ساخت‌وساز، حمل‌ونقل، گردشگری و فناوری دانست.

از سوی دیگر، حمد بن علی الشویعر، رئیس طرف سعودی در این شورا، به دستاوردهای ملموس همکاری‌های دو کشور اشاره کرد و گفت: حجم مبادلات تجاری دو طرف نسبت به سال ۲۰۲۲ سه برابر شده و حجم سرمایه‌گذاری‌های قطر در عربستان به حدود ۱۲ میلیارد ریال و سرمایه‌گذاری‌های عربستان در قطر به ۶ میلیارد ریال رسیده و طی دوره اخیر ۸۰ درصد از چالش‌های پیش‌روی توسعه تجاری برطرف شده است.

گفتنی است در جریان هشتمین نشست شورای هماهنگی که دسامبر گذشته در ریاض برگزار شده بود، توافق‌نامه احداث خط‌آهن برقی سریع‌السیر میان دولت‌های دو کشور مبادله گردید و یادداشت تفاهمی نیز میان آژانس ارتقای سرمایه‌گذاری قطر و وزارت سرمایه‌گذاری عربستان جهت همکاری در زمینه تشویق سرمایه‌گذاری مستقیم و همچنین در حوزه امنیت غذایی به امضا رسید.

منبع
العربی الجدید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + پانزده =

دکمه بازگشت به بالا