گزارش «معاریو» از 15 سال روابط ابوظبی و اسرائیل
در این گزارش به ابعاد تازه ای از همکاری های نظامی و امنیتی اسرائیل و امارت ابوظبی پرداخته شده است.

- روابط نزدیک رئیس جمهور امریکا با «محمد بن زاید»، ولیعهد ابوظبی، باعث شده که امریکا به اسرائیل اجازه فروش سلاح های دارای فناوری امریکایی به ابوظبی را بدهد.
- «متای کوخاوی»، فعال اقتصادی اسرائیلی، عامل برقراری این روابط بوده است. کوخاوی اخیرا در سخنرانی ای در سنگاپور به نقش خود در این باره افتخار کرد.
- اسرائیلی ها همچنین در قراردادهای خرید سلاح ابوظبی به این امارت مشاوره می دهند
- «داوید مدان»، مسئول سابق بخش کارگزینی موساد، و «آوی لؤومی»، بنیان گذار شرکت «اورانیتکوس» که شرکت تولیدکننده پهپاد است، در عرصه مشاوره نظامی به ابوظبی فعالیت می کنند.
- نیروی هوایی امارات و اسرائیل در کنار هم با دولت «عبدالفتاح السیسی»، رئیس جمهور مصر، برای مبارزه با گروه های تروریستی در صحرای سینا همکاری می کنند.
میدل ایست نیوز: روزنامه اسرائیلی «معاریو» با انتشار گزارشی ابعاد تازه ای از 15 سال روابط سیاسی و امنیتی اسرائیل و امارت ابوظبی را فاش کرد.
در این گزارش که «یوسی میلمن»، تحلیلگر امور امنیتی روزنامه معاریو، آن را تهیه کرده آمده که منافع مشترک باعث شده که این روابط روز به روز گسترش یابد و افزوده که امارت ابوظبی مستقل از کشور امارات متحده عربی برای تقویت این روابط تلاش می کند.
این گزارش افزوده که این روابط شامل قراردادهای خرید سلاح و نیز ابزارهای تجسس هم می شود و شرکت صنایع نظامی «البیت» اسرائیل روابط بسیار نزدیکی با ابوظبی دارد ضمن اینکه روابط نزدیک رئیس جمهور امریکا با «محمد بن زاید»، ولیعهد ابوظبی، باعث شده که امریکا به اسرائیل اجازه فروش سلاح های دارای فناوری امریکایی به ابوظبی را بدهد.
شرکت فناوری سایبری «NSO» هم که در زمینه فعالیت های تجسسی و سایبری در سطح جهان فعالیت می کند و مقر آن در شهر هرتسل در شمال تل آویو است برنامه «پگاسوس» را در اختیار امارت ابوظبی قرار داده است. گفتنی است که این شرکت بخشی از وزارت دفاع اسرائیل است و همه قراردادهای آن باید به تأیید وزارت دفاع اسرائیل برسد.
این گزارش افزوده که اسرائیل این تجهیزات تجسسی را در حالی در اختیار ابوظبی قرار داده که کاملا اطلاع دارد که این تجهیزات در مسائل ضد حقوق بشری استفاده خواهد شد.
ابوظبی همچنین مشتری محصولات شرکت اسرائیلی «ورنت» هم هست که ابزارهای جاسوسی و دستگاه های شنود تولید می کند.
در این گزارش آمده که روابط محرمانه ابوظبی با اسرائیل از 15 سال پیش و در سکوت کامل خبری آغاز شده است و «متای کوخاوی»، فعال اقتصادی اسرائیلی، عامل برقراری این روابط بوده است. کوخاوی اخیرا در سخنرانی ای در سنگاپور به نقش خود در این باره افتخار کرد.
کوخاوی که مالک شرکت «لاجیک» است گفت که این شرکت ابزارهایی برای تأمین امنیت چاه های نفت و مرزهای ابوظبی در اختیار این امارت قرار داده و ژنرال های ارتش و دستگاه امنیت اسرائیل برای مشاوره به ابوظبی به کار گرفته شده اند.
او گفت که «عاموس مالکا»، رئیس اسبق شعبه امنیت نظامی، و «ایتان بن الیاهو»، فرمانده اسبق نیروی هوایی اسرائیل، در قالب شرکت وی در ابوظبی فعالیت کرده اند و افزود که یک هواپیمای اختصاصی افسران نظامی و اطلاعاتی اسرائیل را به ابوظبی منتقل کرده است و هرکدام به مدت یک تا دو هفته در منطقه ای ویلایی در ابوظبی اقامت داشته اند.
اسرائیلی ها همچنین در قراردادهای خرید سلاح ابوظبی به این امارت مشاوره می دهند و در حال حاضر «داوید مدان»، مسئول سابق بخش کارگزینی موساد، و «آوی لؤومی»، بنیان گذار شرکت «اورانیتکوس» که شرکت تولیدکننده پهپاد است، در عرصه مشاوره نظامی به ابوظبی فعالیت می کنند.
ازسوی دیگر، نیروی هوایی امارات و اسرائیل در کنار هم با دولت «عبدالفتاح السیسی»، رئیس جمهور مصر، برای مبارزه با گروه های تروریستی در صحرای سینا همکاری و در این منطقه عملیات نظامی اجرا می کنند.
در لیبی هم نمایندگانی از سوی ژنرال «خلیفه حفتر»، نظامی شورش کرده بر حکومت وفاق ملی لیبی که از حمایت ابوظبی برخوردار است با مقاماتی از موساد اسرائیل دیدار داشته اند.
در این گزارش افزوده شده که روابط نزدیک ابوظبی با اسرائیل همان چیزی است که «بنیامین نتانیاهو» بارها با افتخار از روابط بی سابقه با حکومت های عربی سخن بگوید.
این گزارش تأکید کرده که این حمایت های بی سابقه با وجود سیاست های سرسختانه نتانیاهو در قبال فلسطینی ها، باعث شده که دست راستی های اسرائیل بتوانند بدون موانع جدی در جهان عرب سیاست های خود را پیش ببرند.



