اقتصادیخبر اول

افتتاح خط تجاری جدید میان مصر، عربستان و عراق

بندر سفاجا در ساحل دریای سرخ طی روزهای گذشته شاهد عبور نخستین محموله آزمایشی در چارچوب پروژه ایجاد گذرگاه تجاری منطقه‌ای جدید میان مصر، عربستان و عراق بود.

میدل ایست نیوز: مصر خط تجاری جدیدی افتتاح کرد که این کشور را به عربستان و عراق متصل می‌کند.

به گزارش المصری الیوم، این اقدام نشان‌دهنده حجم تغییر و تحول در زیرساخت‌ها و برنامه‌ریزی استراتژی برای حمل و نقل منطقه‌ای است.

بندر سفاجا در ساحل دریای سرخ طی روزهای گذشته شاهد عبور نخستین محموله آزمایشی در چارچوب پروژه ایجاد گذرگاه تجاری منطقه‌ای جدید میان مصر، عربستان و عراق بود.

این پروژه در چارچوب سیستم جدیدی از حمل و نقل دریایی و زمینی که نقشه تجارت میان شرق جهان عرب و شمال آفریقا را مجدداً ترسیم می‌کند، اجرایی شده است.

این گذرگاه جدید تنها یک دستاورد لجستیک نیست بلکه یک انتقال کیفی در سازوکار‌های اتصال اقتصادی میان سه کشور به شمار می‌رود که به جای اتکا بر روند‌های سنتی و زمان بر و هزینه بردار از لحاظ جغرافیایی، این گذرگاه جدید، نمونه متکاملی ارائه می‌دهد که از قاهره از طریق مسیر زمینی آغاز می‌شود و از بندر سفاجا و سپس از طریق دریای سرخ به بندر نیوم عربستان می‌رسد تا پس از آن زمینی تا اربیل در اقلیم کردستان عراق پایان یابد.

منابعی در بندر سفاجا گفتند که این تجربه نشان‌دهنده کاهش مدت زمان انتقال به میزان بیش از ۵۰ درصد در مقایسه با راه‌های سنتی بود، مسأله‌ای که موجب می‌شود این گذرگاه جدید به رقیبی قوی در سایه چالش‌های ژئوپلتیک در برخی گذرگاه‌های بین‌المللی سنتی تبدیل شود.

منبع
المصری الیوم

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 3 =

دکمه بازگشت به بالا