اقتصادیسیاسی

روز سه‌شنبه تنها 3 شناور حامل کالاهای اساسی و تجاری از تنگه هرمز عبور کردند

بر اساس داده‌های اولیه ردیابی شناورها، تردد شناورهای حامل کالاهای اساسی و انرژی از تنگه هرمز در پی بحران جاری همچنان فاصله زیادی با میانگین روزانه خود دارد.

میدل ایست نیوز: داده‌های اولیه کشتیرانی در روز چهارشنبه نشان می‌دهد: روز گذشته تنها سه شناور حامل کالاهای اساسی و تجاری از تنگه هرمز عبور کرده‌اند در حالی که این آمار نسبت به چهار شناور در روز پیش از آن کاهش یافته و با میانگین 10 روز گذشته یعنی حدود ۱۵ شناور در روز فاصله زیادی دارد.

به گزارش الشرق الاوسط، البته این ارقام ممکن است تغییر کند، زیرا برخی از شناورها هنگام عبور از مسیرهای خطرناک، دستگاه‌های فرستنده و ردیاب خود را خاموش می‌کنند.

در همین حال اطلاعات شرکت ردیابی شناورها «کپلر» نشان می‌دهد: این سه شناور از جمله یک نفتکش کلاس پاناماکس در حال خروج از تنگه بوده‌اند.

همچنین داده‌های موسسه «کپلر» و «گروه بورس اوراق بهادار لندن» حکایت از آن دارد که نفتکش حمل گاز طبیعی مایع‌شده (LNG) با نام «المفیر» روز سه‌شنبه بار دیگر در داخل تنگه مشاهده شده و این در حالی است که این شناور آخرین بار در ۱۹ سپتامبر در خارج از این گذرگاه آبی رؤیت شده بود.

گفتنی است تنگه هرمز پیش از آغاز درگیری میان ایالات متحده و ایران، مسیر ترانزیت یک‌پنجم از تأمین نفت و گاز جهان بوده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز گذشته هشدار داد، اگر توافقی برای پایان دادن به جنگ حاصل نشود ممکن است ایران را نابود خواهد کرد اما در عین حال همزمان با تحرکات دیپلماتیک در سازمان ملل متحد، تصریح کرد: احتمال دستیابی سریع به یک توافق نیز وجود دارد.

از سوی دیگر، روز سه‌شنبه ۲۲ شناور حامل کالاهای اساسی از تنگه باب‌المندب یکی دیگر از گلوگاه‌های حیاتی در جنوب غربی یمن و مسیر مهم تجاری برای انتقال نفت میان دریای سرخ و خلیج عدن عبور کردند.

منبع
الشرق الاوسط

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − دو =

دکمه بازگشت به بالا