سیاسی

رئیس جمهور عراق خطاب به قالیباف: وضعیت «نه جنگ، نه صلح» باید به پایان برسد

رئیس جمهور عراق در دیدار رئیس مجلس ایران گفت: موقعیت نه جنگ و نه صلح میان ایران و امریکا باید به پایان برسد و ما هم خواستار پایان جنگ هستیم.

میدل ایست نیوز: محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در جریان نخستین روز سفر خود به عراق، به همراه هیئت پارلمانی کشورش با نزار آمیدی رئیس جمهور عراق دیدار و گفت و گو کرد.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، قالیباف در این دیدار گفت: وظیفه خود می‌دانم از طرف رئیس جمهور کشورمان و مردم ایران و به ویژه بیت معظم و شخص رهبر معظم انقلاب برای حضورتان در ایران جهت شرکت در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب تقدیر و تشکر کنم همچنین از جمعیت ده میلیونی که در تشییع رهبر شهید انقلاب در مراسم عراق حضور یافتند، کمال قدرانی را دارم.

وی افزود: دو کشور در روزهای سخت به کمک هم می‌آیند، این در حالی است که شخصی مانند صدام با فتنه و حیله‌ امریکا جنایاتی را در هر دو کشور صورت داد اما این ملت و کشور ایران و عراق بودند که در دوره پس از صدام در روزهای سخت کنار هم ایستادند.

وی گفت: رهبر شهیدمان توانستند طی ۴ دهه گذشته، با اقدامات خود افق تازه‌ای از سطح روابط بین کشورهای اسلامی ایجاد کنند و نگاه دقیق و عمیق رهبر شهید انقلاب باعث شد این کشورها به هم نزدیک شوند.

قالیباف اظهار داشت: ایران و عراق و ملت بزرگ آنها دریافته‌اند که بزرگترین مشکل و عامل اصلی تمامی اشکالات منطقه، امریکاست و خوی استکباری این کشور و روحیه جنایتکارانه و پلید رژیم صهیونیستی، جنگ‌های اخیر را در منطقه رقم زده که بیشترین خسارت نیز در این جنگ‌ها به دو کشور ایران و عراق وارد آمده است.

رئیس مجلس ایران بیان کرد: در جریان جنگ اخیر مشکلاتی در خلیج فارس به وجود آمد و صادرات نفت با موانعی مواجه شد که مقصر اصلی بروز مشکلات در خلیج فارس و موانع بازار انرژی، امریکا و جنگ طلبی این کشور است و تجربه گذشته نشان می‌دهد کشورهای اسلامی بیش از هر زمان دیگر، نیازمند هم هستند و امریکا حامی آنها نیست.

وی تاکید کرد: امریکا به کشورهای خلیج فارس و منطقه نزدیک شده تا منابع آنها را چپاول و غارت کند و کشورهای منطقه می‌دانند و جنگ رمضان نیز به آنها ثابت کرد که امریکایی‌ها نه‌تنها حافظ و برقرارکننده امنیت آنها نیستند بلکه برهم‌زننده آرامش کشورها هستند.

وی اشاره کرد: کشورهای اسلامی و حاشیه خلیج فارس می توانند با وحدت با یکدیگر پیش رفته و بدون دخالت خارجی، ثبات و آرامش ایجاد کنند و نقش دو کشور ایران و عراق در این مسیر بسیار مؤثر است.

قالیباف تصریح کرد: امریکایی ها در جنگ تحمیلی سوم، در ابعاد نظامی و سیاسی شکست خوردند، به هیچ یک از اهداف خود نرسیدند و در حال حاضر در دوره استیصال به سر می برند.

وی گفت: راه‌آهن شلمچه، لایروبی اروندرود و توسعه بازارچه‌های مرزی بیش از پیش می‌تواند به ارتقای سطح تعاملات اقتصادی دو کشور کمک کند.

رئیس جمهور عراق: امنیت منطقه با امنیت کشورهای منطقه حاصل خواهد شد

رئیس جمهور عراق در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به رئیس مجلس و هیئت پارلمانی ایران با اشاره به جنگ ظالمانه و تحمیلی اخیر که ایران و کل منطقه را متاثر کرد، گفت: این جنگ، غیرانسانی و برخلاف قواعد بین المللی بوده و پیامدهای آن برای منطقه و کشور عراق بسیار زیاد بود.

آمیدی اظهار داشت: ایران و عراق یک ملت هستند که در دو سرزمین زندگی می‌کنند و عراق از ویژگی‌های استراتژیک، منابع طبیعی و انسانی و غنای بالای تاریخی برخوردار است ضمن اینکه تکیه و ایستادگی عراق بر مقاومت خواهد بود.

وی افزود: موقعیت نه جنگ و نه صلح میان ایران و امریکا باید به پایان برسد و ما هم خواستار پایان جنگ هستیم و امنیت یکپارچه منطقه با امنیت کشورهای منطقه حاصل خواهد شد و عراق به عنوان حامی برقراری ثبات در منطقه، از جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌کند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + 9 =

دکمه بازگشت به بالا