خبر اولسیاسی

تشکیل «مجلس اسلامی خاورمیانه»؛ پیشنهاد رئیس جمهور ایران برای مدیریت بحران‌های منطقه‌ای

رئیس‌جمهور ایران در پیام نوروزی با اشاره به تداوم جنگ و تحولات منطقه، ضمن تأکید بر عدم تمایل تهران به تنش با همسایگان، پیشنهاد ایجاد یک «مجلس اسلامی خاورمیانه» را به‌عنوان چارچوبی برای همکاری‌های امنیتی و سیاسی منطقه‌ای مطرح کرد.

میدل ایست نیوز: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۵، با پرداختن به تحولات داخلی و منطقه‌ای، بر لزوم مدیریت تنش‌ها و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای تأکید کرد.

وی در بخش‌هایی از این پیام، با اشاره به وضعیت منطقه و تداوم درگیری‌ها، بر ضرورت انسجام داخلی و نقش آن در عبور از شرایط پیچیده کنونی تأکید کرد و تحولات اخیر را در چارچوب یک فضای پرتنش منطقه‌ای ارزیابی کرد.

رئیس‌جمهور ایران در ادامه با اشاره به سیاست خارجی کشورش، گفت ایران به دنبال تقابل با کشورهای اسلامی نیست و آن‌ها را «برادران» خود می‌داند و تأکید کرد که ریشه بسیاری از اختلافات در منطقه، به عوامل خارجی نسبت داده می‌شود.

پزشکیان همچنین با اشاره به مواضع هسته‌ای ایران تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهد بود و این موضوع بر اساس یک حکم دینی مردود اعلام شده است.

در همین راستا، وی افزود: تولید و به‌کارگیری سلاح‌های کشتار جمعی «حرام شرعی» اعلام شده و هیچ مسئولی در نظام اسلامی مجاز به حرکت در این مسیر نیست.

رئیس‌جمهور ایران در ادامه با اشاره به مواضع ایالات متحده، گفت: دولت امریکا و رئیس‌جمهور آن با اتهام‌زنی، به دنبال ارائه تصویری متفاوت از ایران هستند و برخی رسانه‌ها نیز این رویکرد را بازتاب می‌دهند.

پزشکیان همچنین به تحولات سیاسی داخلی اشاره کرد و انتخاب سید مجتبی حسینی خامنه‌ای به عنوان رهبر جدید را نشانه تداوم ساختار سیاسی کشور دانست.

پیشنهاد «مجلس اسلامی خاورمیانه»

رئیس‌جمهور ایران در بخش مهمی از پیام خود، پیشنهاد ایجاد یک سازوکار منطقه‌ای را مطرح کرد و گفت: پیشنهاد راهبردی برای پایان دادن به ناآرامی‌ها، تشکیل یک «ساختار امنیتی فراگیر» متشکل از کشورهای اسلامی در خاورمیانه است.

وی افزود: با ایجاد «مجلس اسلامی خاورمیانه»، می‌توان روابط امنیتی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کشورهای منطقه را بدون نیاز به حضور قدرت‌های خارجی سامان داد.

پزشکیان تأکید کرد: کشورهای منطقه نباید در مسیر تقابل با یکدیگر قرار گیرند و باید از گرفتار شدن در بحران‌های ناشی از تنش‌های منطقه‌ای پرهیز کنند.

وی در ادامه با اشاره به رویکرد منطقه‌ای ایران اظهار داشت: ایران به دنبال بی‌ثباتی در منطقه نیست و خواهان منطقه‌ای است که در آن کشورها بدون نیاز به رقابت تسلیحاتی، در مسیر ثبات و همکاری حرکت کنند.

رئیس‌جمهور ایران در پایان ابراز امیدواری کرد که تحولات منطقه‌ای به سمت کاهش تنش و تقویت ثبات پیش برود و کشورها بتوانند از مسیر همکاری، آینده‌ای امن‌تر را رقم بزنند.

منبع
پایگاه اطلاع رسانی دولت ایران

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × پنج =

دکمه بازگشت به بالا