خبر اولسیاسی

استقبال تظاهرات کنندگان عراقی از عزل و نصب های جدید در مناصب امنیتی

با تصمیم جدید نخست وزیر عراق فالح الفیاض _ عضو شاخص حزب الدعوه_ تنها سمتی که دارد ریاست سازمان الحشد الشعبی است.

میدل ایست نیوز: بعد از حدود 10 سال فعالیت فالح الفیاض در مقام ریاست یکی از حساس ترین دستگاه های امنیتی عراق، او  از دو سمت رئیس دستگاه امنیت ملی و مشاور امنیت ملی عراق برکنار شد.

روز شنبه دفتر «مصطفی الکاظمی» با انتشار سندی اعلام کرد که الفیاض از این دو مقام برکنار و افراد تازه ای جانشین وی شده اند. الکاظمی پیش از این اعلام کرده بود که تصمیمی جدی برای عزل و نصب های گسترده در پست های حکومتی عراق دارد و پیش بینی کرده بود که این عزل و نصب ها باعث حملات شدید علیه دولتش شود.

با این تصمیم نخست وزیر عراق، الفیاض، عضو شاخص حزب الدعوه، تنها سمتی که دارد ریاست سازمان الحشد الشعبی است.

جانشینان الفیاض «قاسم الاعرجی» ، از سران سابق سازمان بدر و وزیر کشور سابق عراق است که به مقام مشاور امنیت ملی تعیین شد و «عبدالغنی الاسدی»، رئیس سابق دستگاه مبارزه با تروریسم، است که به ریاست دستگاه امنیت ملی تعیین شده است.

پیش از این برخی گزارش ها از جدایی الاعرجی از سازمان بدر خبر داده بودند.

برکناری الفیاض با استقبال بسیاری از فعالان تظاهرات سال گذشته عراق همراه شد که الفیاض را به دست داشتن در سرکوب و قتل تظاهرات کنندگان متهم می کنند.

«ایاد عنبر»، کارشناس سیاسی عراقی، تأکید کرد که الکاظمی با این تصمیم خود یک پرونده مهم را بست.

او گفت که اقدام جدید الکاظمی باعث بهبود عملکرد این دو نهاد امنیتی می شود به خصوص که این دو نهاد در دوره الفیاض دچار مشکلات بوروکراتیک و عملکرد ضعیف شده بودند.

عنبر قاسم الاعرجی را فردی مطلع از پرونده های امنیتی در عراق دانست و افزود که وی در وزارت کشور کارنامه قابل قبولی داشت.

وی تأکید کرد که لازم است خون های تازه در رگ های نهادهای حکومتی عراق جریان یابد و افزود که احتمالا انتخب الاسدی با رعایت برخی ملاحظات گروه  های سیاسی در عراق بوده است.

پیش از این برخی گزارش ها از عزم الکاظمی برای تغییرات گسترده در نهادهای امنیتی و حکومتی خبر داده اند.

منبع
الحره

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 6 =

دکمه بازگشت به بالا