خبر اولسیاسی

عراقچی خطاب به گوترش: جلسه شورای امنیت فرار رو به جلو است

وزیر امور خارجه ایران در گفتگوی تلفنی با دبیرکل سازمان ملل متحد، ضمن محکوم کردن مداخلات غیرقانونی ایالات متحده، نقش واشنگتن و تل‌آویو را در سازماندهی حملات تروریستی اخیر محرز دانست.

میدل ایست نیوز: سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، در یک تماس تلفنی در خصوص تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی گفتگو و تبادل نظر کردند.

بر اساس گزارش کانال تلگرامی وزیر خارجه ایران، در این تماس تلفنی، سید عباس عراقچی ضمن تشریح حوادث اخیر در ایران که با تجمعات مسالمت‌‌آمیز مردم با مطالبات اقتصادی و صنفی شروع شد و با مداخله عناصر تروریست به خشونت کشانده شد، نقش مستقیم رژیم صهیونیستی در تسلیح و سازماندهی تروریست‌های مسلح و حمایت امریکا از آنها را محرز دانست.

عراقچی با اشاره به بیانیه‌ها و اظهارات مداخله‌جویانه مقام‌های فعلی و سابق امریکا در ترغیب به خشونت و کشتار مردم با هدف فراهم‌کردن زمینه مداخله نظامی آمریکا در ایران، بر مسئولیت بین‌المللی دولت امریکا به دلیل مداخلات غیرقانونی و مخرب در امور ایران تاکید کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران همچنین با اشاره به جنایات فجیع ارتکابی علیه نیروهای انتظامی و مردم عادی، قتل کودکان و زنان، سوزاندن افراد، حمله به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، آتش‌زدن تعداد زیادی آمبولانس‌ و ماشین‌ آتش‌نشانی، تخریب مساجد و مراکز فرهنگی، این اقدامات را الگوبرداری از تروریسم داعشی دانست و خواستار محکوم کردن این جنایات از سوی سازمان ملل متحد و دبیر کل شد.

عراقچی اقدام امریکا در برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل به بهانه رسیدگی به تحولات داخلی ایران را مزورانه و فرار رو به جلو دانست و تصریح کرد: دولت امریکا که با وضع تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران و همدستی با رژیم صهیونیستی در تجاوز نظامی به ایران، مسئول کشتار هزاران شهروند ایرانی است و در جریان نا‌آرامی‌های اخیر نیز باعث کشتار صدها ایرانی توسط تروریست‌های مسلح شده است، نمی‌تواند با برگزاری نشست شورای امنیت جنایات خود را بپوشاند.

وزیر امور خارجه همچنین با تأکید بر تعهد دولت جمهوری اسلامی ایران در حمایت از حقوق بشری شهروندان خود شامل حق تجمعات مسالمت‌آمیز و همچنین تعهد ذاتی در ارتباط با حفاظت از مردم خود و تامین نظم عمومی و امنیت ملی، یادآور شد طرف‌هایی که خود سابقه طولانی در نقض سیستماتیک حقوق بشر دارند و همدست رژیم صهیونیستی در نسل‌کشی فلسطینیان هستند، فاقد هرگونه اعتبار و جایگاهی برای تظاهر به دلسوزی برای ایرانیان هستند.

وزیر امور خارجه ایران همچنین انتظار جدی دولت و مردم ایران از دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت برای محکومیت قاطع اقدام تروریستی ارتکاب‌یافته در جریان ناآرامی‌ها و نیز محکوم‌کردن مداخله‌های غیرقانونی امریکا علیه ایران را یادآور شد.

دبیر کل سازمان ملل متحد با اشاره به اهمیت احترام به حقوق بنیادین بشر از سوی همه دولت‌ها، هرگونه مداخله در امور داخلی سایر کشورها از جمله مداخلات نظامی را مردود شمرد و بر ضرورت احترام به اصول منشور ملل متحد به ویژه اصل منع توسل و تهدید به به زور تاکید کرد.

منبع
کانال تلگرامی عراقچی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + ده =

دکمه بازگشت به بالا