سیاسی

شیخ الازهر: نمی‌توان در برابر ظلم بیش از حد به فلسطینیان بی‌تفاوت ماند

شیخ الازهر با انتقاد شدید از بی‌تفاوتی جامعه جهانی نسبت به جنایات جاری در سرزمین‌های اشغالی، تاکید کرد: آرمان فلسطین به چنان سطحی از مظلومیت رسیده است که دیگر هیچ جایی برای بی‌طرفی باقی نمی‌ماند.

میدل ایست نیوز: «احمد الطیب»، شیخ الازهر، با اشاره به نبود  اراده واقعی بین المللی برای عملیاتی کردن طرح راهکار دو کشوری، تصریح کرد: مسئله فلسطین به مرز خطرناکی از ظلم رسیده است که سکوت و بی‌طرفی در قبال آن جایز نیست.

به گزارش الجزیره، بر اساس بیانیه الازهر، احمد الطیب شیخ الازهر در جریان دیدار با «آگوستینو پالیسی»، سفیر ایتالیا در مصر در مقر دانشگاه الازهر با اشاره به نسل کشی تمام عیار رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان، تاکید کرد: درباره آرمان فلسطین هیچ اختلاف نظری وجود ندارد چرا که حجم ظلم، تجاوز و زیر پا گذاشتن ارزش‌های تمدنی، دینی و انسانی به حدی رسیده است که هیچ‌کس نمی‌تواند بی‌طرف بماند، به‌ویژه در شرایطی که خون‌های بسیاری ریخته شده است و کودکان بی‌گناه قتل‌عام می‌شوند.

وی افزود: وضعیت به نقطه ای رسیده است که برای هیچ کس گزینه دیگری جز ایستادگی در برابر این جنایات باقی نمی ماند چرا که سکوت در برابر این جنایات به معنای شریک و همدست بودن در این فجایع انسانی قلمداد می شود.

احمد الطیب خاطرنشان کرد: نمی‌توان این حملات ناعادلانه را جنگ نامید، بلکه این یک «نسل‌کشی» توسط ارتشی مجهز به پیشرفته‌ترین سلاح‌ها علیه ملتی بی‌دفاع است.

شیخ الازهر با اشاره به اینکه راه حل دو کشوری بیش از ربع قرن است که روی میز قرار دارد این پرسش را مطرح کرد که چیزی ظرف این سالیان دراز مانع اجرای چنین راهکاری بوده است؟

وی با تاکید بر نبود اراده بزرگ بین المللی برای تحقق این مسئله، تاکید کرد: بارها دیده‌ایم که قدرت‌های بزرگ جهانی این طرح را در سیاست‌های خود مطرح می‌کنند، اما در نهایت مشخص می‌شود که این‌ها صرفاً مانورهای سیاسی است و اراده‌ای واقعی برای رسیدن به یک حل‌وفصل عادلانه وجود ندارد.

این سخنان شیخ الازهر در حالی مطرح می‌شود که پیش از این در ژوئیه گذشته، کنفرانس راهکار دو کشوری به ریاست عربستان و فرانسه در نیویورک برگزار شد اما امریکا در آن حضور نیافت.

در همین حال، بر اساس آمارهای رسمی، تاکنون ۱۵۹ کشور از مجموع ۱۹۳ عضو سازمان ملل، کشور فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند.

گفتنی است از زمان آغاز جنگ اکتبر 2023 (شروع عملیات طوفان الاقصی) تاکنون، حدود ۷۱ هزار فلسطینی جان خود را از دست داده و بیش از ۱۷۱ هزار نفر مجروح شده‌اند. همچنین ۹۰ درصد زیرساخت‌های غیرنظامی غزه ویران شده که هزینه بازسازی آن توسط سازمان ملل حدود ۷۰ میلیارد دلار برآورد شده است.

منبع
الجزیره

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × یک =

دکمه بازگشت به بالا