خبر اولسیاسی

ادامه اختلاف حزب دموکرات و اتحادیه میهنی بر سر معرفی نامزد ریاست جمهوری عراق

مسئول ارشد حزب دموکرات کردستان عراق گفت در صورتی که توافقی با اتحادیه میهنی درباره معرفی نامزد ریاست جمهوری عراق به دست نیاید، حزب دموکرات نامزد جداگانه‌ای برای این سمت معرفی خواهد کرد.

میدل ایست نیوز: «وفا محمد» مسئول ارشد حزب دموکرات کردستان عراق گفت در صورتی که توافقی با اتحادیه میهنی درباره معرفی نامزد ریاست جمهوری عراق به دست نیاید، حزب دموکرات نامزد جداگانه‌ای برای این سمت معرفی خواهد کرد.

به گزارش السومریه، وفا محمد درباره مذاکرات حزب دموکرات کردستان عراق با اتحادیه میهنی کردستان گفت، ریاست هیئت رسیدگی به این پرونده را همچنان هوشیار زیباری برعهده خواهد داشت و تاکنون رایزنی‌ها به توافق نهایی درباره تشکیل دولت اقلیم کردستان و دستیابیهمهٔ نوشته‌ها به موضع مشترک درباره گام‌های بعدی منجر نشده است ولی احتمالا نشست‌های بعدی موجب کاهش اختلافات خواهد شد.

این مسئول حزب دموکرات کردستان خاطرنشان کرد در صورتی که توافقی با اتحادیه میهنی برای معرفی نامزد ریاست جمهوری عراق به دست نیاید، حزب دموکرات نامزد جداگانه‌ای برای این سمت معرفی خواهد کرد. اما اگر مذاکرات به نتیجه برسد، هر نامزدی که اتحادیه میهنی معرفی کند لزوما باید نظر موافق مسعود بارزانی رئیس حزب دموکرات را تامین کند.

وفا محمد همچنین گفت کردهای عراق هیئتی به ریاست فاضل میرانی برای مذاکره با نیروهای شیعه و سنی، با هدف تحکیم شراکت ملی و احترام به حقوق اقلیم کردستان در چارچوب کشور عراق، تشکیل داده‌اند. وی افزود، فؤاد حسین، نوزاد هادی و امید صباح عضو این هیئت هستند.

وی افزود، شخصیت‌هایی که برای عضویت در این هیئت انتخاب شده‌اند از تجربه سیاسی بالایی برخوردارند که به آنها امکان می‌دهد، مذاکرات را در این مرحله حساس مدیریت کنند.

وفا محمد افزود، این هیئت مطالباتی را که مرتبط با حقوق اقلیم کردستان طبق قانون اساسی عراق است در میز مذاکرات مطرح خواهد کرد که در رأس آنها حل مسائل باقی‌مانده بین بغداد و اربیل طبق اصل شراکت و برابری است. وی افزود، خواسته‌های کنونی تفاوت چندانی با خواسته‌های قبلی ندارد ولی یکی از اولویت‌ها، اصلاح قانون انتخابات برای تضمین حضور عادلانه در پارلمان است.

منبع
السومریه

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 10 =

دکمه بازگشت به بالا