
میدل ایست نیوز: بانک مرکزی عراق با اعلام این مطلب که در حال حاضر با داشتن بیش از ۱۶۰ تن طلا در رتبه ششم عربی قرار دارد تاکید کرد: قصد دارد با افزودن ارزهایی چون یوان، لیر و درهم به ذخایر خود، ثبات ارزش دینار را تضمین کند و وابستگی به دلار را در تجارت خارجی کاهش دهد.
به گزارش خبرگزاری رسمی عراق، علاء الفهد، عضو دفتر رسانهای بانک مرکزی عراق تصریح کرد: هدف بانک مرکزی، حفظ ارزش دینار عراق، کنترل سطح تورم و تلاش در سطح بینالمللی برای اجرای اصلاحات مالی و بانکی است که به تحقق ثبات پولی کمک کند.
وی همچنین اظهار داشت: بانک مرکزی بر اساس قانون شماره ۵۶ مصوب سال ۲۰۰۴، مسئولیت اجرای سیاستهای پولی، حفظ ثبات سطح قیمتها و نرخ ارز و همچنین کنترل نرخ تورم را بر عهده دارد و خوشبختانه، این شاخصها در مرحله کنونی بسیار خوب و رضایتبخش هستند و وضعیت تأمین مالی تجارت خارجی نیز مساعد است.
الفهد گفت: بانک مرکزی در دوره گذشته بر تقویت و تنوعبخشی به ذخایر ارزی متمرکز بوده است و این اقدام بخشی از سیاست بانک مرکزی است تا ذخایر صرفاً به دلار نباشد، بلکه سبد ارزهای ذخیره با یوان چین، لیر ترکیه و درهم امارات متنوع شود تا تجارت خارجی با این کشورها تسهیل گردد.
علاء فهد خاطر نشان کرد: علاوه بر این، افزایش ذخایر طلای کشور نیز در دستور کار است که نقش بسیار بزرگی در حفظ حجم و ارزش این سرمایهگذاریها دارد.
وی گفت: به طور کلی، در حال حاضر ثبات در سطح عمومی قیمتها و نرخهای تورم وجود دارد و سیاست بانک مرکزی بر حفظ سطح ذخایر و تأمین مالی تجارت خارجی متمرکز است.



