اقتصادی

به صدا درآمدن زنگ خطر منابع آبزیان در عراق

وزارت کشاورزی عراق درباره احتمال تکرار پدیده تلف شدن ماهیان به علت کاهش سطح آب رودخانه‌ها و افزایش میزان آلودگی منابع آب هشدار داد.

میدل ایست نیوز: وزارت کشاورزی عراق ضمن هشدار دادن درباره احتمال تکرار پدیده تلف شدن ماهیان به علت کاهش سطح آب رودخانه‌ها و افزایش میزان آلودگی منابع آب، خواستار پرورش ماهیان در محیط‌های بسته شد تا از هدر رفتن منابع آب جلوگیری شود.

به گزارش السومریه نیوز، عراق هم اکنون بدترین موج خشکسالی تاریخ خود را به علت کاهش شدید بارش‌ها و کاهش منابع آب رها شده از کشورهای همسایه تجربه می‌کند که از پنج سال پیش آغاز شده است. ذخایر آب عراق از 55 میلیار متر مکعب در سال 2019 به کمتر از چهار میلیارد متر مکعب در دو ماه قبل کاهش یافت.

مهدی القیسی مشاور وزارت کشاورزی عراق گفت، پرورش ماهیان در عراق از چند سال قبل در حوضچه‌های پرورش ماهی آغاز شد و وزارت کشاورزی بعد از سال 2003 طرح پرورش ماهی در قفس‌های شناور در رودخانه‌ها را آغاز کرد که در زمان خود طرحی موفق با بازدهی خوب بود.

القیسی افزود، با کاهش شدید سطح آب رودخانه‌ها و آغاز خشکسالی از سال 2020 و بالا رفتن میزان آلودگی، اوضاع تغییر کرد و تعداد زیادی از ماهی‌های پرورشی به ویژه در منطقه المسیب در استان بابل تلف شدند و اگر به سرعت برای حل این معضل اقدام نشود، این پدیده تکرار خواهد شد.

مشاور وزارت کشاورزی تاکید کرد، پرورش ماهی در محیط‌های بسته، علمی‌ترین و بهترین راه حل است چرا که نسبت به ماهی‌هایی که در دریاچه‌های خاکی پرورش می‌یابند مساحت کمتری اشغال می‌کند و اتلاف آب در آن بسیار کمتر است. در همین راستا دولت تصمیم گرفته است مجوز دریاچه‌های خاکی پرورش ماهی را تمدید نکند و این تصمیم از ابتدای سال 2026 اجرایی خواهد شد.

به گفته القیسی، تحول در نظام پرورش ماهیان نیاز به هزینه زیادی دارد که حمایت دولت و بانک‌ها را طلب می‌کند. پرداخت وام آسان و کم بهره به پرورش دهندگان ماهی و استفاده از انرژی خورشیدی برای تامین نیاز دستگاه‌های تزریق هوا موجب خواهد شد نظام ایمن و پایدار و دوستدار محیط زیست برای پرورش ماهی ایجاد شود.

منبع
السومریه نیوز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + یازده =

دکمه بازگشت به بالا