اجتماعیخبر اولسیاسی

تدابیر قاطع کمیساریای عالی انتخابات عراق برای مقابله با تخلفات و جرایم انتخاباتی

کمیساریای عالی انتخابات اعلام کرد به منظور مقابله با تخلفات و جرائم انتخاباتی، کارت رأی‌دهی با فناوری اثر انگشت سه‌گانه فعال می‌شود و پس از استفاده، به مدت ۷۲ ساعت غیرفعال خواهد ماند.

میدل ایست نیوز: کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق امروز یکشنبه تأکید کرد، اقدام برخی نهادها یا افراد به جمع‌آوری یا خرید کارت‌های رأی‌دهندگان، یک جرم سنگین انتخاباتی محسوب می‌شود و متخلفان از گردونه رقابت‌ها حذف و به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق، «نبراس ابوسوده»، معاون سخنگوی کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق تصریح کرد: این کمیساریا با جدیت تمام، اخباری مبنی بر تلاش برخی طرف‌ها یا افراد برای جمع‌آوری یا خرید کارت‌های رأی‌دهی را دنبال می‌کند.

وی تأکید کرد: این اقدامات در صورت اثبات شدن با مدارک قاطع، یک جرم انتخاباتی خطرناک است که هدف آن تأثیرگذاری بر اراده رأی‌دهندگان و آسیب مستقیم به فضای انتخابات و معیارهای سلامت آن است؛ امری که کمیساریا به هیچ وجه با آن تساهل و مماشات نخواهد کرد.

ابوسوده افزود: در صورت اثبات چنین تخلفاتی، کمیساریا اقدامات بازدارنده‌ ای شامل حذف نامزد متخلف از رقابت‌های انتخاباتی، ارجاع پرونده به دستگاه قضایی برای تکمیل تحقیقات و اجرای مجازات‌های قانونی اتخاذ خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: کمیساریای عالی و مستقل انتخابات، تدابیر پیشگیرانه و بسیار سختی را برای جلوگیری از سوء استفاده از کارت افراد واجد رای در نظر گرفته و البته این کارت‌ها به گونه ای طراحی شده اند که فقط با استفاده از فناوری اثر انگشت سه‌گانه صاحب آن فعال می‌شود و پس از یک بار استفاده، برای مدت ۷۲ ساعت غیرفعال می‌گردد.

معاون سخنگوی کمیساریا یادآور شد: کارت‌های رأی‌دهی تنها به خود رأی‌دهنده یا یکی از اعضای خانواده او پس از تأیید اطلاعات در کارت جیره (کالابرگ) تحویل داده می‌شود تا از هرگونه خرید، فروش یا سوءاستفاده جلوگیری شود.

وی با اشاره به برخی جرایم مرتبط با کارت‌های انتخاباتی هشدار داد: مجازات قانونی برای تخلفات مختلف، بسته به وخامت جرم، می‌تواند به حبس یا جریمه نقدی منجر شود و نامزد متخلف نیز از شرکت در انتخابات محروم خواهد شد.

ابوسوده در پایان افزود: حفظ اراده رأی‌دهندگان و صیانت از سلامت انتخابات، یک مسئولیت ملی مشترک است و از همه طرف‌ها می خواهیم تا به قانون پایبند باشند و از هرگونه اقدامی که به فرآیند انتخابات آسیب می‌زند یا اعتماد عمومی را تضعیف می‌کند، دوری کنند.

منبع
خبرگزاری رسمی عراق

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × چهار =

دکمه بازگشت به بالا